Wat is Saltho Onderwijs

Wie is Saltho Onderwijs?
Saltho Onderwijs verzorgt speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen met een ernstige gedragsstoornis en/of psychiatrische stoornis. Saltho Onderwijs maakt onderdeel uit van Koraal Groep.

Het onderwijs wordt, aan ruim 600 leerlingen gegeven op vijf scholen in Boxtel, ’s Hertogenbosch, Oisterwijk en Eindhoven. Perspectiefrijk onderwijs en uitgaan van de mogelijkheden van elke leerling zijn de belangrijkste uitgangspunten. Elke school heeft een eigen specifieke doelgroep.

De scholen van Saltho Onderwijs werken nauw samen andere locaties Koraal. Zo is de Het Vada College (Boxtel) verbonden aan De La Salle en P.I. School Hondsberg (Oisterwijk) verbonden aan De Hondsberg. Maar ook met de andere locaties wordt goed contact onderhouden.

Bovendien werken we actief samen met de onderwijsorganisatie Het Driespan uit West-Brabant. Het Driespan verzorgt met twaalf scholen onderwijs aan ongeveer 1.500 leerlingen. De samenwerking met Het Driespan legt een stevige basis voor de vorming van hèt expertisecentrum van het Brabantse speciaal onderwijs.

Deel deze pagina op